Loading Events
  • This event has passed.

Svi Events

KONCERT: Sanel Marić Mara

07.07.2023. @ 21:00
Sanel Marić Mara još jedno je dijete Mostara i Abraševića. Nošen jedinstvenim toplim glasom, jednostavnom gitarom i suvremenim melodijama Mara kao da stvara muzički putopis od mostarskih bašti, zaboravljenog mirisnog bilja i starih, zaraslih i nedostupnih staza.
U Marinim pjesmama oživljavaju riječi Antuna Branka Šimića, Alekse Šantića, Maka Dizdara, Safet-bega Bašagića, Ive Andrića, a mirisi ovih riječi dugo lebde ispred zvučnika nakon što se muzika odmori. Mara je svojevoljno samozatajan autor, u svojim stajalištima beskompromisan, umjetnički dosljedan bosanskohercegovačkom i mostarskom poetskom romantizmu. Na ovaj način se počeo upisivati u pravog čuvara sada već pomalo izgubljenog vazduha tišine i mira.
Na novom albumu Pure koristi se i engleskim jezikom, zbog kojeg se ti trenuci mogu upisati i u kvalitetni suvremeni indie rock. Mara ovako postiže na uvjerljivosti svoje priče o slobodi boja jeseni koja će zauvijek ostati u našem sjećanju.
Sanel Marić Mara nastupit će u sklopu obilježavanja 20 godina OKC Abrašević 8. jula uz pratnju Darija Lukića na klavijaturama, s Đanijem Pervanom na produkciji zvuka.
Ulaz je besplatan, a mjesto možete osigurati putem maila na abrasradiomostar@gmail.com
Koncert podržan kroz projekt Mostar – Prostori koji pokreću.

Details

Date:
07.07.2023.
Time:
21:00
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Mjesto

OKC Abrašević
Alekse Šantića 25
Mostar, 88000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map