Mostar – Prostori koji pokreću je trogodišnji projekt, koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u gradu Mostaru. Projektom se namjerava podržati građanke i građane i lokalne vlasti da učinkovito koriste nove vještine, alate i mehanizme za rješavanje prioriteta na uključiv, rodno osjetljiv, participativan i sustavan način.

Partneri iz lokalne zajednice implementirati će niz inovativnih aktivnosti pokretanja i uključivanja građanki i građana sa ciljem uspostavljanje dijaloga među zajednicama, a tiču se zajedničkih prioriteta, u okviru svojih sfera djelovanja.

Pored toga, Projekt će izravno dodijeliti sredstva (grant) za financiranje infrastrukturnih projekata i intervencija u javnom prostoru, kao i inicijativa koje će voditi i koje su dizajnirane od strane građanaki i građana, a koje se odnose na zajednički javni prostor i zajedničke aktivnosti.

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

Projekat financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.

Embassy logo_English_RGB
UKAID
Prostori koji pokreću

ADRESA

PROSTORI KOJI POKREĆU
Maršala Tita 95, 88104 Mostar
Bosna i Hercegovina
info@prostorikojipokrecu.ba