Učitava se Događaji
  • This događaj has passed.

Svi Događaji

Pričaonica: Treba li tebi javni prostor?

21.04.2022. @ 18:00 - 19:00 | Free

Agencija lokalne demokratije (LDA Mostar) organizira pričaonicu na temu Treba li tebi javni prostor? Pričaonica će se održati u četvrtak, 21. 4. 2022. u 18 sati u HD Herceg Stjepan Kosača Mala Dvorana – Amfiteatar, u sklopu događaja „Sedmica za planet Zemlju“.

Treba li Tebi Javni Prostor? daje priliku građanima i građankama Mostara da razgovaraju sa aktivistima i aktivistkinjama o javnom prostoru i zelenim površinama grada. Nakon pričaonice građani i građanke će imati priliku skrenuti pažnju na probleme u njihovom okruženju i dati svoje prijedloge za poboljšanje istih. Prijedlozi će biti upućeni prema Uredu Gradonačelnika Grada Mostara, Odjelu za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Mostar i Ministarstvu trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

Cilj događaja jeste ukazati na činjenicu da javni prostori pripadaju svima, te da samo aktivnim sudjelovanjem u kreiranju sadržaja i korištenju javnih prostora možemo poboljšati kvalitet života u gradu Mostaru.

LDA Mostar je neprofitna, nevladina organizacija osnovana 2004. godine koja ima za cilj podržati process demokratizacije jačanjem dobre uprave i izgradnjom kapaciteta lokalnih vlasti i civilnog društva, te sudjelovanjem građana u javnom životu.

Upravo ovom komponentom LDA Mostar doprinosi Projektu „Mostar – Prostori koji pokreću“ čiji je cilj unaprijediti sadržaje i korištenje otvorenih i zatvorenih javnih prostora u gradu Mostaru. Javni prostori su javno dobro, pripadaju svim građanima i građankama i imaju ulogu „dnevnog boravka“ u kojima se ljudi susreću, druže, rekreiraju i odmaraju u prirodnom okruženju.

Za više informacija možete nas kontaktirati na telefonski broj +387 63 058 271 ili na email adresu selma@ldamostar.org.

Opširnije

Datum:
21.04.2022.
Vrijeme:
18:00 - 19:00
Ulaz:
Free
Kategorija:
Događaj oznaka:
,
Web:
https://www.ldamostar.org/

Organizator

LDA Mostar

Mjesto

HD Herceg Stjepan Kosača
Mostar, 88000 Bosnia and Herzegovina + Google Map