Uskoro novi park u naselju Vrba i uređenje igrališta u Kralja Tomislava

Građanke i građani Mostara,

Projekt “Mostar – Prostori koji pokreću“ kroz svoje projektne aktivnosti nastoji poboljšati funkcionalnost otvorenih javnih prostora u Mostaru za dobrobit svojih građana.

People in Need (PIN), koji je u ime Projekta zadužen za upravljanje investicijama u javnom prostoru, proveo je stoga javno glasanje gdje su građani Mostara imali priliku izabrati javni prostor na otvorenom koji prema vašem mišljenju zaslužuju poboljšanja. Svojim glasovima dali ste prednost određenom broju lokacija prema gradskim područjima koji su se, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, te usklađenosti sa projektnim prioritetima i vremenskim okvirom za implementaciju, kandidirali za administrativnu i pravno-tehničku provjeru.

Administrativna i pravno-tehnička provjera u imovinsko-pravnim okvirima u kojima djelujemo, traje vrlo dugo, te je odlučeno da se započne sa intervencijama u javnim prostorima na otvorenom koji ispunjavaju administrativnu i pravno-tehničku provjeru već sada, a koji prema osvojenim glasovima trebaju biti podržani.

Intervencija koje će u narednom periodu biti izvršene su:

  1. Izgradnja parka za djecu i osobe starije životne dobi u naselju Vrba,
  2. Uređenje dječjeg igrališta u Ulici Kralja Tomislava između solitera.

PIN nastavlja sa administrativnom i pravno-tehničkom provjerom ostalih lokacija koje će ući u postupak uređenja kada se za to ispune uvjeti, prema raspoloživom budžetu, o čemu ćemo redovito obavještavati javnost.

Zapratite nas na Facebook-u i Instagram-u.

Leave a comment