Učitava se Događaji
  • This događaj has passed.

Svi Događaji

moJA Radionice dokumentarnog filma: Ispričaj pozitivnu priču o ljudima i mjestima koja te okružuju

03.05. @ 08:00 - 08.05. @ 23:59
moJA Radionice dokumentarnog filma za mlade

Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) u saradnji sa BONK produkcija, poziva sve mlade osobe (15-25 godina) iz Mostara, koje žele naučiti kako napraviti dokumentarni film, da se prijave na besplatne radionice dokumentarnog filma „moJA“.

Učesnice/učesnici imaju izbor između dva fokusa: nefikcijsko pripovjedanje i režija, a budući da je broj sudionika ograničen, prednost će imati kandidatkinje/kandidati čije se ideje za dokumentarne filmove bave temama koje obrađuje Projekat Mostar Mostar – Prostori koji pokreću i uključuju ciljne skupine navedenog projekta.

Radionice će se održati u dva termina 15. 5.–16. 5. i 22. 5.–23. 5. 2023. godine, u večernjim terminima, te je prisustvo na obe radionice obavezno za sve učesnice/učesnike.

Nakon uspješno završenih radionica po troje sudionika iz svake od navedenih fokusa će imati priliku, u grupama od dvoje i uz produkcijsku podršku BONK Studia, realizovati predložene ideje u dokumentarni film u trajanju od 5 minuta. Ova prilika je stoga idealna za sve one koji žele stvoriti pozitivne priče o ljudima i mjestima koja ih okružuju, te prikazati stanovnike grada kao multidimenzionalne osobe koje imaju interesovanja van njihovih egzistencijalnih pitanja.

Online prijave su otvorene do 10. 5. 2023. godine.

Opširnije

Početak:
03.05. @ 08:00
Kraj:
08.05. @ 23:59
Kategorija:
Događaj oznaka:
, , ,
Web:
https://www.ldamostar.org/radionice-dokumentarnog-filma/

Organizator

LDA Mostar