Loading Events
  • This event has passed.

Svi Events

Urbano zelenilo i proslava Dana planete Zemlje

06.05.2023. @ 12:00 - 16:00

U subotu, 6. maja, održavamo četvrtu akciju u okviru kampanje “Urbano zelenilo” u kojoj ćemo obilježiti Dan planete Zemlje. Cjelodnevni program povodom Dana planete Zemlje proslavit ćemo kroz DJ zabavu, eko kviz i radionicu o kompostiranju.

Akcija je namjenjenjena svim školarcima ali i onima koji žele saznati nešto više o ekologiji i kompostiranju. Eko kviz je namijenjen svim učenicima osnovnih škola od 5. do 9. razreda. Ekipe će biti sastavljanje od 3 do 5 članova. Za prvih 6 timova s najviše bodova su pripremljene i vrijedne nagrade.

Radionicu o kompostiranju će voditi nastavnica Alisa Trbonja-Kahriman a fokusirat će se na osnove kompostiranja i selekciju otpada. Učesnici će se na kreativan i zabavan način upoznati s procesom kompostiranja, a radionica će biti korisna ne samo za njih, već i za njihove roditelje.

DJ zabavom ćemo u pozitivnoj atmosferi i zajedničkom druženju završiti našu kampaniju ozelenjavanja. Svi zainteresirani učesnici se mogu prijaviti putem linka: http://bitly.ws/Dsdt

Akciju ozelenjavanja realiziraju Nešto više, Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar i OKC Abrašević u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Details

Date:
06.05.2023.
Time:
12:00 - 16:00
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Mjesto

OKC Abrašević
Alekse Šantića 25
Mostar, 88000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map