Javni poziv “Grad za sve – građanske akcije”

Nevladina organizacija People In Need (PIN) kao nosilac projekta “Mostar – Prostori koji pokreću”, zajedno sa partnerskim organizacijama Everyday Peace IndicatorsOmladinski Kulturni Centar AbraševićUdruženje Agencija lokalne demokratije iz Mostara i Udruženje građana Nešto Više, u okviru navedenog projekta objavljuje

JAVNI POZIV

za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava pod nazivom “Grad za sve – građanske akcije”

Grantovi za Grad za sve –građanske akcije nastoji staviti fokus na zajedničku želju da se Mostar učini gradom pogodnijim za život i da građani/ke sami odluče o tome šta žele da se promijeni (s posebnim naglaskom na mlade i žene) od poboljšanja mogućnosti za mlade, žene i osobe s invaliditetom (npr. imati više izbora/aktivnosti gdje provesti slobodno vrijeme), do atraktivnije kulturne scene.

Cilj ove grant šeme je potaknuti građane/ke, lokalne organizacije civilnog društva, sportske organizacije, kulturne i obrazovne javne ustanove na implementaciju projekata koji će doprinijeti poboljšanju građanskog, društvenog i privrednog života u Mostaru i pokazati tendenciju povećanja broja učesnika/ca u predloženim akcijama. Grant sredstvima bit će podržane inicijative koje okupljaju ljude oko zajedničkih interesa ili društvenih problema. Snažno ohrabrujemo i potičemo aplikante da dostave projektne ideje koje unose sadržaj(e) u zajedničke javne prostore Mostara i mjesta susreta, te promoviraju ideju Mostara kao grada za sve njegove građane/ke.
Ova šema dodjele grant sredstava će podržati razne projekte, inicijative, takmičenja i događaje koji potiču raznolike i inkluzivne veze i saradnju u zajednici.

Informativna sesija za aplikante će se održati u srijedu 14.06.2023. od 10.00 do 12.00 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar, na adresi Rade Bitange 13, 88000 Mostar.

Tehnička podrška/konsultacije bit će pružene svim zainteresiranim aplikantima kojima će biti potrebna u vrijeme navedeno u rasporedu na lokaciji: Centar za kulturu Mostar (Addresa: Rade Bitange 13, 88000 Mostar) u periodu od 8:00 sati do 16:00 sati. Zainteresirani aplikanti trebaju da se registriraju putem ovog linka.

Zainteresirani aplikanti će također moći postavljati pitanja u vezi sa procesom apliciranja i popunjavanja relevantne dokumentacije putem e-maila info@prostorikojipokrecu.ba do 23.06.2023. godine. Odgovori na sva pristigla pitanja bit će objavljeni na web stranici Projekta Mostar do srijede, 28.06.2023. godine.

Rok za predaju aplikacija je u srijedu, 05.07.2023. godine.

Aktivnosti koje se finansiraju grant sredstvima moraju se provesti između avgusta/kolovoza 2023. i 31. januara/siječnja 2024.
Iznos grant sredstava po aplikaciji može varirati između 5.000 i 30.000 KM.
Ukupan iznos sredstava alociranih za ovu grant šemu je oko 400.000 KM.

Detaljne smjernice za Javni poziv, kao i obrasce za dostavljanje prijedloga možete preuzeti na kraju ovog članka od 07.06.2023. godine.

Ukoliko želite koristiti prostore javnih prostora u zatvorenom financirane kroz ovaj projekt Mostar – Prostori koji pokreću, možete preuzeti listu kontakt podataka u nastavku:

Zapratite nas na Facebook-u Instagram-u.

Leave a comment