Korištenje rekreacijskog područja Buna i Bunica za Međunarodni praznik rada

Obavijest za javnost povodom korištenja rekreacijskog područja Buna i Bunica za Međunarodni praznik rada

Prvomajski praznici su pred vratima, a rekreacijsko područje Buna i Bunica je mjesto koje mnogi građani Mostara i okolice vole posjećivati tijekom praznika kako bi uživali u prirodi i druženju s obitelji i prijateljima.

Ove godine su započeli radovi na revitalizaciji Bune i Bunice, zbog čega želimo obavijestiti građane o mogućnostima korištenja prostora tijekom Međunarodnog praznika rada.

Posjetiteljima rekreacijskog područja Bune i Bunice skrećemo pažnju da se radovi trenutno fokusiraju na čišćenje i sanaciju područja ada i mostova, betonskih plaža na obalama Bunice i potpornih zidova na obalama Bunice, stoga će rekreacijska zona biti dostupna od prostora portirnice/ulaza do područja pješačkog mosta (obala Bunice “Hodbina”). Također, drugi dio obale je očišćen i dostupan za korištenje (obala Bunice “Malo Polje”). Molimo sve posjetitelje da ne ulaze na gradilište, te da poštuju pravila sigurnosti uključujući i pravilno odlaganje otpada.

Pozivamo građane da se pridruže očuvanju naših javnih prostora i da surađuju u održavanju čistoće. JP Komunalno Mostar je očistilo prostor i postavilo kontejnere za smeće, stoga molimo sve posjetitelje da otpatke bacaju u kontejnere za smeće i da vode računa o čistoći okoliša.

Zahvaljujemo svima na suradnji i zajedničkom trudu u očuvanju ljepote našeg izletišta Buna-Bunica!

Podsjetimo, kroz projekt Mostar-Prostori koji pokreću, građani i građanke svojim glasovima su mogli doprinijeti funkcionalnosti javnih prostora u Mostaru. Od ukupno 71 predložene intervencije, uvjerljivo najviše glasova je dobila Buna i Bunica.

Trenutno se provode radovi na rekreacijskom području Bune i Bunice i planira se uraditi rekonstrukcija pješačkih mostova, sanacija obaloutvrda, uređivanje obale, osposobljavanje česmi na otvorenom, rekonstrukcija javnog toaleta, poboljšanje stanja postojeće betonske plaže uz Bunicu, kao i uređivanje klupa, te drugi manji i veći radovi. Revitalizacija je financijski podržana od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i dodatnom podrškom od Grada Mostara.

Projekt Mostar – Prostori koji pokrećuje trogodišnji projekt koji unaprjeđuje sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i potporu njihovim inicijativama. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija, a ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Udruženje građana NEŠTO VIŠE (NV). Projekat financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.