Održana info sesija za „Grad za sve – građanske akcije“ javni poziv

Projekt Mostar održao je danas u Centru za kulturu Mostar info sesiju povodom objavljenog javnog poziva „Grad za sve – građanske akcije“, kojim će uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva biti dodijeljeno 400.000 KM bespovratnih sredstava.

Ukupno 90 zainteresiranih građana i građanki iz Mostara prisustvovalo je sesiji. Koordinatorica grantova Hidajeta Bojčić prezentirala je smjernice za grant sredstva, te predstavila aplikacione formulare za projektne ideje.

Građani i građanke su također postavljali pitanja na koja su željeli čuti odgovor, a cjelokupna sesija će biti uskoro objavljena u audio formatu, tako da će i oni koji nisu mogli danas prisustvovati događaju moći upratiti o čemu smo to danas razgovarali.

Tehnička podrška/konzultacije bit će pružene od 19. do 23. juna svim zainteresiranim aplikantima u Centru za kulturu Mostar (Adresa: Rade Bitange 13, 88000 Mostar) u periodu od 8:00 sati do 16:00 sati. Zainteresirani aplikanti trebaju da se registriraju putem ovog linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSBLJ8IPPIW7ZqJ_FfFHhU4SkBI3DBwuwM1PuOG9u5JHIouw/viewform

Zainteresirani aplikanti će također moći postavljati pitanja u vezi s procesom apliciranja i popunjavanja relevantne dokumentacije putem e-maila info@prostorikojipokrecu.ba  do 23.06.2023. godine. Odgovori na sva pristigla pitanja bit će objavljeni na web stranici projekta www.prostorikojipokrecu.ba do srijede, 28.06.2023. godine.

Rok za predaju aplikacija je u srijedu, 05.07.2023. godine. Projekti koji se financiraju ovim grant sredstvima trebaju biti implementirani između augusta/kolovoza 2023. i 31. januara/siječnja 2024.

Projekt Mostar – Prostori koji pokreću implementira češka nevladina organizacija People in Need  uz partnerske organizacijama Everday Peace Indicators, Omladinski Kulturni Centar Abrašević, Agencija lokalne demokratije Mostar i Udruženje građana NEŠTO VIŠE. Projekt podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Detaljne smjernice za Javni poziv, kao i obrasce za dostavljanje prijedloga možete preuzeti na linku: https://prostorikojipokrecu.ba/grantovi/javni-poziv-grad-za-sve/  

Leave a comment