Grantovi za zajedničko djelovanje organizacija civilnog društva (OCD) i lokalnih vlasti (LV)

Nevladina organizacija People In Need (PIN) kao nosilac projekta “Mostar – Prostori koji pokreću”, zajedno sa partnerskim organizacijama Everyday Peace IndicatorsOmladinski Kulturni Centar AbraševićUdruženje Agencija lokalne demokratije iz Mostara i Udruženje građana Nešto Više, u okviru navedenog projekta objavljuje

JAVNI POZIV

za prikupljanje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjena za zajedničko djelovanje organizacija civilnog društva (OCD) i lokalnih vlasti (LV).

Ovim programom dodjele bespovratnih sredstava za zajedničko djelovanje organizacija civilnog društva a i lokalnih vlasti namjeravaju se podržati organizacije civilnog društva u Mostaru i mostarske lokalne vlasti u zajedničkom rješavanju problema na nivou zajednice i poboljšanju kvalitete života šireg spektra građana Mostara.

Ovaj program dodjele bespovratnih sredstava otvoren je isključivo za organizacije civilnog društva koje su učestvovale u Akademiji za lidere (The Leadership Academy Program – LAP) u organizaciji Agencije lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar). Organizacije civilnog društva koje nisu učestvovale u Akademiji za lidere mogu aplicirati isključivo u konzorcijumu koji je detaljno opisan u smjernicama.

Informativni sastanak za kandidate:

  • Utorak – 24.01.2023.godine od 10.00 do 12.00 sati u prostorijama OKC Abrašević, na adresi Ulica Alekse Šantića br.25, Mostar

Rok za dostavljanje pitanja kandidata: Utorak: 31.01.2023. godine. Odgovori će biti objavljeni na internetskoj stranici projekta www.prostorikojipokrecu.ba.

Termin za dostavljanje prijave: Petak, 17.02.2023. u periodu između 08.00 i 12.00 sati na adresi
People in Need (PIN)
Maršala Tita 95 88000 Mostar

Aktivnosti koje se finansiraju bespovratnim sredstvima moraju se provesti između 01.04.2023 i 31.12.2023. godine (aktivnosti moraju biti završene do 31. 12. 2023 a svi izvještaji dostavljeni najkasnije do 31.01. 2024. godine).
Iznos pojedinačnog granta iznosit će između 5.000 i 30.000 KM. Ukupni budžet za ovaj program dodjele bespovratnih sredstava iznosi oko 220.000,00 KM Donator zadržava pravo da poveća ukupni budžet za ovaj program, odnosno da uopšte ne isplati sredstva.

Detaljne smjernice za Javni poziv, kao i obrasce za dostavljanje prijedloga možete preuzeti na kraju ovog članka od 16.01.2023. godine.
Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: info@prostorikojipokrecu.ba

** Finalna verzija Obrasca 1 i Obrasca 2 koju aplikanti trebaju koristiti je postavljena na službenoj stranici projekta Mostar od 25.01.2023. godine.

* Prema navedenim smjernicama za dodjelu bespovratnih sredstava, poglavlje 2.1. Kriteriji prihvatljivosti kandidata, prihvatljivi kandidati za finansiranje u okviru ovog programa između ostalog se moraju prijaviti kao konzorcij kojeg čine:

  • jedna ili više organizacija civilnog društva iz Mostara koje su učestvovale u obukama u okviru Akademije za lidere (LAP)
  • organizacije civilnog društva iz Mostara koje nisu učestvovale u obukama u okviru Akademije za lidere, ali koje su registrovane kao OCD prema zakonima BiH i imaju finansijski bilans za 2022. godinu;
  • odjel, agencija, ustanova itd. Grada Mostara, kao član konzorcija ( u okviru procesa prijave, biće potrebno pismo podrške).

Zapratite nas na Facebook-u i Instagram-u.