Park Zrinjevac kao mjesto susreta i opuštanja za građanke i građane Mostara

Projekat Mostar – Prostori koji pokreću nastavlja ulaganja u javne prostore na otvorenom u Mostaru, ovoga puta u parku Zrinjevac. Park Zrinjevac će dobiti modularnu pozornicu za priredbe i javna događanja na otvorenom.

People in Need je u ime Projekta objavio javni natječaj za nabavku modularne pozornice, otvoren za sve zainteresirane dobavljače do 24. 3. 2023.

Dimenzije sklopive pozornice su 80 četvornih metara, a koristila bi se tokom cijele godine ovisno o godišnjem rasporedu događanja u parku.

Zrinjevac bi time dobio još jedno popularno mjesto okupljanja na događajima kao što su predstave, koncerti i takmičenja, a kulturne institucije i druge organizacije Mostara priliku ponuditi još zanimljivog sadržaja za sugrađanke i sugrađane svih dobi.

U okviru Projekta Mostar – Prostori koji pokreću radiće se i rekonstrukcija igrališta između dvije zgrade Avenija, adaptacija velikog parka Zrinjevac, te sanacija Vrela Vrba u Mostaru, za šta su do skora bili otvoreni javni pozivi za izvođače radova.

Leave a comment