Potpisana dokumentacija za javnu rasvjetu na Trimuši

Danas je u Gradskoj vijećnici u Mostaru potpisana dokumentacija o primopredaji radova na rekonstrukciji javne rasvjete u park-šumi Trimuša, u okviru Projekta Mostar – Prostori koji pokreću.

Svoje potpise na dokumentaciju, u kojoj se navodi da su radovi provedeni suklado prjektnoj dokumentaciji i svim važećim propisima, stavili su Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, i predstavnica organizacije People in Need koja vodi Projekat, direktorka projekta Veronika Jelinkova, te izvođač radova odabran na javnom pozivu, ELKO-MARIĆ d.o.o. Mostar.

Na Trimuši je u okviru Projekta koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva izvršena rekonstrukcija 70 rasvjetnih tijela sa led-lampama, kako bi park-šuma bila dostupna posjetiocima i rekreativcima i tokom večernjih sati.

Potpisana dokumentacija za javnu rasvjetu na Trimuši
Paljenje svjetala se očekuje 8. 3. 2023. godine. (Photo: M.Živojnović/PIN)

“Ovom investicijom vrijednom više od 70,000 britanskih funti, građanke i građani Mostara dobijaju jedan bolje osvijetljen i sigurniji javni prostor za rekreaciju, sportske treninge i druženja u prirodi”, navela je Veronika Jelinkova, direktorka projekta.

Grad Mostar je također poduzeo akcije čišćenja park-šume od smeća i uvođenje novog sadržaja, a neki od projekata revitalizacije obuhvataju uređenje dječijeg igrališta, postavljanje klupa s naslonom uz samu šetnicu u park šumi. Planirano je uređenje košarkaškog igrališta i urbanog mobilijara, a sve s ciljem kako bi Trimuša dobila novi izgled za dobrobit svih građana Mostara. Ove aktivnosti Grad Mostar realizira uz potporu hrvatskog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Leave a comment