POZIV ZA UČEŠĆE: Otvaramo laboratorij za inicijative i akcije u zajednici

Naučite osmišljavati projekte i stvorite novu dinamiku u javnim prostorima grada Mostara

Ukoliko ste zainteresirani za stvaranje dinamičnih i korisnih aktivnosti u javnim prostorima grada Mostara, pozivamo Vas da se prijavite za naš laboratorij za inicijative i akcije u zajednici.

U sklopu ovog 4-tjednog programa, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa javnim prostorima grada Mostara, nauče kako da osmišljavaju i pišu projektnu dokumentaciju te, ukoliko njihov projektni prijedlog bude uspješno ocijenjen na otvorenom pozivu za dodijelu grantova koji će uslijediti, mogu dobiti i sredstva za implementaciju svoje ideje (Cross-Community Grants).

Šta program laboratorija uključuje?

Prva dva tjedna programa uključuju seriju predavanja, diskusija, šetnji i posjeta javnim prostorima grada Mostara, kako bi učesnici stekli uvid u inicijative u zajednici i način na koji se osmišljavaju projekti. Druga dva tjedna su posvećena praktičnom radu i učenju o strukturi projekta, načinu osmišljavanja, pisanja i implementacije projektnih aktivnosti. Nakon toga, učesnici će imati priliku da započnu rad na svojim projektnim prijedlozima u sklopu ovog poziva, te će imati pomoć mentora, kako bi što bolje razvili i osmislili svoje ideje.

Ko se može prijaviti na laboratorij?

Ovaj program je namijenjen predstavnicima nevladinih organizacija, kulturnih institucija, predstavnicima neformalnih skupina, umjetnicima i svim ostalim zainteresiranim osobama koje imaju ideju kako osmisliti i organizirati korisne aktivnosti u zajednici.

Učešće u programu je besplatno, a prijaviti se možete putem ovog linka. Prijave su otvorene do 16. 3. 2023.

Dobar grad čine otvoreni javni prostori koji potiču na druženje i upoznavanje! Zato se pridružite našem laboratoriju i stvorimo zajedno dinamične i korisne aktivnosti u javnim prostorima grada Mostara.

Ovaj program organizira se u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Leave a comment