Sedmica za planet Zemlju

Javni prostori su javno dobro, pripadaju svim građanima i građankama i imaju ulogu „dnevnog boravka“ u kojima se ljudi susreću, druže, rekreiraju i odmaraju u prirodnom okruženju. Javne prostore je važno čuvati i brinuti se o njima na što nas podsjeti obilježavanje 22. aprila, Dan planeta Zemlje. Mostar – Prostori koji pokreću je projekt čiji je cilj unaprijediti sadržaje i korištenje otvorenih i zatvorenih javnih prostora u gradu Mostaru i partneri na projektu planiraju nekoliko aktivnosti koje će se održati u okviru događaja pod nazivom „Sedmica za planet Zemlju“, na koje pozivaju građanke i građane Mostara da se uključe i sudjeluju.

Agencija lokalne demokratije (LDA Mostar) organizira događaj Pričaonica: Trebaš li javni prostor? Cilj je uključiti lokalno stanovništvo i pokazati kako javni prostori pripadaju građanima i građankama te kako oni trebaju sudjelovati u prijedlozima za poboljšanje sadržaja i korištenja istih. Pričaonica će se održati u maloj dvorani u Kosači, u četvrtak, 21.04. s početkom u 18 sati

Nešto Više organizira Dan otvorenih vrata: Čija je ovo planeta? u okviru kojega će se održati tematske učionice na otvorenom o gospodarenju kućnim otpadom, reciklaži i recikliranju; kompostiranju kod kuće, samoniklim jestivim i ljekovitim biljkama te očuvanju i razmnožavanju starog organskog netretiranog sjemena. Dan otvorenih vrata održat će se u petak, 22.04. u periodu od 10.30 do 15.30 na NV Permakulturnoj farmi u Humilišanima kod Mostara.

Omladinski kulturni centar Abrašević i Mostar Rock School, u suradnji Muzičkim centrom Pavarotti,u Mostardovode jedinstveni World Jazz ansambl, Mimika Orchestra. Oni su jedan od rijetkih ansambala u svijetu jazza koji zauzimaju čvrst stav o pitanjima kao što su socijalna pravda, ljudska suradnja i jedinstvo. Te vrijednosti nastoje učiniti vidljivima u glazbenom jeziku i scenskom nastupu, stvarajući atmosferu drevnog plemenskog okupljanja i povezanosti.  Koncert će se održati u Klubu 27-Muzički centar Pavarotti,  u petak, 29.04. s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan.

Leave a comment