Odabrani projekti za grant “Grad za sve – građanske akcije”

Nakon zatvaranja Javnog poziva “Grad za sve – građanske akcije”, 05. 07. 2023. godine, stručna komisija evaluirala je i ocjenila pristigle projektne prijedloge, te odlučila podržati incijative koje nastoje staviti fokus na zajedničku želju da se Mostar učini gradom pogodnijim za život i da građani/ke sami odluče o tome šta žele da se promijeni.

Cilj ove grant šeme je potaknuti građane/ke, lokalne organizacije civilnog društva, sportske organizacije, kulturne i obrazovne javne ustanove na implementaciju projekata koji će doprinijeti poboljšanju građanskog, društvenog i privrednog života u Mostaru i pokazati tendenciju povećanja broja učesnika/ca u predloženim akcijama. Grant sredstvima bit će podržane inicijative koje okupljaju ljude oko zajedničkih interesa ili društvenih problema.

Od 45 pristiglih aplikacija, komisija je odabrala 7 projektnih prijedloga sljedećih aplikanata:

Aplikanti su navedeni bez posebnog redoslijeda

  1. HPD Prenj 1933 Mostar – projekt “Krug oko Mostara”
  2. Tamburaški orkestar Mostar – projekt “Glazba za sve”
  3. Zanart – projekt “Music Meeting Point”
  4. Klub Mostrip Mostar – projekt “Superjunaci zajedničke budućnosti Mostara – SuperMo”
  5. Udruga “Zdrav život – Kinezis” – projekt “Sportom do inkluzije”
  6. Klub knjige “Ivo Andrić” – projekt “Povezani kroz umjetnost”
  7. Udruženje “Rock škola Mostar” – projekt “Mostar Rock School 2023 – 2024”

Napomena: Aplikanti koji su odabrani će biti kontaktirani za informativni sastanak prije službene svečanosti potpisivanja ugovora.

*Aplikacije koje su zadovoljile većinski dio kriterija prihvatljivosti ali nisu zadovoljile minimalnu ocjenu za prolaz, će se uzeti na dodatno razmatranje od strane Evaluacijske komisije u periodu od 21.08.2023 do 27.08.2023. godine. U skladu s tim postoji mogućnost da će biti dodatno objavljeni korisnici grant sredstava u zadnjem tjednu Augusta/Kolovoza.

PIN zadržava puno pravo da ne dodijeli dodatna sredstva aplikantu.

Leave a comment